Krukmakare Göran Bengtsson
Keramik för trädgård & hem
None

Karta till butiken

Lerkärlet Krukmakeri

Nöbbelöv 1342 B
289 93 Broby
044/405 04
goran@lerkarlet.com

Jag har gått den långa vägen inom keramiken och är autodiakt. Jag har hållit på med keramik i över 40 år. Har dessutom varit keramiklärare vid kvällskurser på ABF och på konsthantverkslinjen på Glimåkra Folkhögskola samt arbetat på ett krukmakeri i Blekinge under några år. Dessutom har jag arbetat inom industrin och lärt mig svetsa vilket kommit till användning vid tillverkningen av växtstöden. Jag tycker om att skapa och gillar utmaningar. Krukmakeriet startades 1994. Jag är medlem i Konsthantverkscentrum (KHVC).

Min keramik

Min keramik är tillverkad i både högbränt lergods och stengods.

Trädgårdskeramiken består av bl a hönor, fiskar och fågelbad och tål att stå ute året om. Jag rekommenderar emellertid att fågelbadet tas in under vintern då det kan knäckas av is och blötsnö.

Bruksföremål att användas i hemmet till vardag och fest.

Trädgård

Jag tycker om att vistas i trädgården. Därför kom serien med växtstöden till. Det behövdes vackra och stabila växtstöd som inte rasar ihop när växten blir för stor. De är gjorda i armeringsjärn vilket jag tycker är funktionellt. Växtstöden är stabila och har lång livslängd. De är obehandlade, blir vackert rostfärgade med tiden och ger bra fäste för växter samt smälter väl in i den omgivande miljön. Stöden kröns av en keramikknopp i stengods som tål att vara ute året om.

Krukmakeriet är beläget vid Helgå å utmed väg 19, strax söder om Broby.

Välkomna!